Ryba pieczona l.pdf
(
57 KB
)
Pobierz
34420153 UNPDF
Ryba pieczona I
Składniki
1 kg ryby słodkowodnej (karpia, sandacza, szczupaka), 2-3 ząbki
czosnku, olej, posiekana natka pietruszki, sól
Sposób przyrządzania
Sprawioną i opłukaną rybę (bez głowy) natrzeć solą, roztartym
czosnkiem, skropić olejem. Włożyć w specjalny rękaw lub luźno
zawinąć w folię aluminiową. Upiec w piekarniku, kilka razy
skrapiając folię wodą. Gotową rybę udekorować plasterkami cytryny, posypać natką
pietruszki. Podawać z ziemniakami, duszoną marchewką i surówką ze słodkiej kapusty.
Plik z chomika:
Madziulkaaa1118
Inne pliki z tego folderu:
@) Dania rybne-index.pdf
(143 KB)
Dorsz zapiekany w sosie szafranowym.pdf
(66 KB)
Dorsz zapiekany z kukurydzą.pdf
(55 KB)
Flądry w słoninie.pdf
(57 KB)
Galaretki z ryb.pdf
(75 KB)
Inne foldery tego chomika:
Desery
Drugie danie
KUCHNIA od kuchni
Kurczak i inne mięsa-Nowość
Przystawki i Sałatki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin