Kasza jaglana z rodzynkami1 szklanka kaszy jaglanej,1 i 1/2 szklanki mleka,2-3 jaja,1 łyżka cukru,1/2 szklanki rodzynek,1 łyżka tartej bułki,1 łyżka masła,1 butelka śmietany,cukier waniliowy,sok z cytrynyZagotować mleko pół na pół z wodą. Kaszę wypłukać we wrzącej wodzie, osączyć, włożyć do wrzątku, zamieszać, ugotować, ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać z kaszą i wymytymi rodzynkami. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z kaszą i sokiem z cytryny. Wyłożyć do wysmarowanego masłem i wysypanego tartą bułką naczynia, wygładzić powierzchnię i polać stopionym masłem, zapiec. Podawać ze śmietaną wymieszaną z cukrem waniliowym.
Madziulkaaa1118