Zupa fasolowa
Początek formularza
Skład: 2 puszki fasoli białej 2 puszki fasoli czerwonej 2 puszki pomidorów bez skóry 20 dkg wołowiny lub wieprzowiny 4 duże cebule 2 papryki czerwone 4 ząbki czosnku ser żółty do posypania pieprz i sól do smaku oliwa z oliwek do smażenia 4 litry wody Sposób wykonania: Paprykę i cebulę obieramy, kroimy i smażymy na głębokiej patelni, pod koniec dodajemy czosnek, pomidory, po jednej puszce każdej fasoli, dodajemy sól i pieprz do smaku. Miksujemy dokładnie całą zawartość patelni. W dużym garnku gotujemy pokrojone mięso w rosole z kostek, a kiedy już zmięknie miksujemy dokładnie rosół z mięsem. Dodajemy do rosołu zmiksowane warzywa i dwie pozostałe puszki fasoli, dokładnie mieszamy i gotujemy przez kilka minut. Po napełnieniu talerzy posypujemy tartym serem-smacznego
sylwia220589