Pesto.rtf

(5 KB) Pobierz
Pesto

Pesto

 

Składniki na 4 porcje:

40 dag spaghetti

szklanka oliwy z oliwek

10 dag startego parmezanu

czek świeżej bazylii

6 dag orzeszków piniowych

2 ząbki czosnku

l

pieprz

 

Czosnek obierz i posiekaj. Bazylię opłucz, osusz i drobno posiekaj jej listki. 1/4 orzeszków odłóż, a resztę posiekaj. Czosnek, 3/4 parmezanu, posiekane orzeszki, bazylię i oliwę dokładnie zmiksuj. Sos pesto przypraw solą i pieprzem, włóż do rondelka i podgrzej.

 

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu i odcedź. Rozłóż go następnie na talerze i polej sosem oraz posyp orzeszkami i parmezanem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin