WAFLE.doc

(22 KB) Pobierz
WAFLE

WAFLE

Galaretka o smaku agrestowym WINIARY, 1 sztuka
margaryna, 250 gramów
słodka śmietana, 200 ml
1/4 szklanki cukru
wafle (paczka)
Margarynę, cukier i śmietanę zagotować. Wsypać Galaretkę, rozprowadzić, wystudzić. Masą smarować wafle, nakładać jeden na drugi. Kroić w trójkąty

Wafle Przekładane

Składniki:
3/4 szklanki mleka
2 szklanki cukru
1 kostka margaryny
1/2 paczki mleka w proszku
2 paczki wafli

Wykonanie:
3/4 szklanki mleka zagotować z dwoma szklankami cukru.
Zestawić z ognia i dodać kostkę margaryny lub masła - wystudzić.
Do wystudzonej masy dodać pół paczki mleka w proszku.
Przepis jest na dwie paczki wafli.

Rolada wafel
(8 porcji)
cukier, 4 łyżki
śmietana, 4 łyżki
kakao, 4 łyżeczki
herbatniki, 2 opakowania
orzechy, 1 szklanka
czekolada, 1 opakowanie
Galaretka o smaku truskawkowym WINIARY, 1 opakowanie
wafel, 2 opakowania
rodzynki, 30 dkg
margaryna, 1 kostka

Margarynę, cukier, śmietanę i kakao wymieszać, zagotować i odstawić do ostygnięcia. Herbatniki połamać na drobne kawałki i dodać do masy.
Galaretkę rozpuścić w szklance wody.
Gdy masa kakaowa wystygnie dodać do niej rodzynki, orzechy, czekoladę i tężejącą galaretkę.
Wafle nawilżyć (przekładając je wilgotnymi ścierkami kuchennymi). Wilgotne wafle ułożyć na ścierkach, tak aby lekko na siebie nachodziły, nałożyć masę i zwinąć jak roladę.

 

SMACZNEGO  ŻYCZY  MONIKA

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin