WAFLE Galaretka o smaku agrestowym WINIARY, 1 sztuka margaryna, 250 gramów słodka śmietana, 200 ml 1/4 szklanki cukru wafle (paczka) Margarynę, cukier i śmietanę zagotować. Wsypać Galaretkę, rozprowadzić, wystudzić. Masą smarować wafle, nakładać jeden na drugi. Kroić w trójkątyWafle PrzekładaneSkładniki: 3/4 szklanki mleka2 szklanki cukru1 kostka margaryny1/2 paczki mleka w proszku2 paczki wafliWykonanie: 3/4 szklanki mleka zagotować z dwoma szklankami cukru.Zestawić z ognia i dodać kostkę margaryny lub masła - wystudzić.Do wystudzonej masy dodać pół paczki mleka w proszku.Przepis jest na dwie paczki wafli.Rolada wafel(8 porcji)cukier, 4 łyżki śmietana, 4 łyżki kakao, 4 łyżeczki herbatniki, 2 opakowania orzechy, 1 szklanka czekolada, 1 opakowanie Galaretka o smaku truskawkowym WINIARY, 1 opakowanie wafel, 2 opakowania rodzynki, 30 dkg margaryna, 1 kostka Margarynę, cukier, śmietanę i kakao wymieszać, zagotować i odstawić do ostygnięcia. Herbatniki połamać na drobne kawałki i dodać do masy. Galaretkę rozpuścić w szklance wody. Gdy masa kakaowa wystygnie dodać do niej rodzynki, orzechy, czekoladę i tężejącą galaretkę. Wafle nawilżyć (przekładając je wilgotnymi ścierkami kuchennymi). Wilgotne wafle ułożyć na ścierkach, tak aby lekko na siebie nachodziły, nałożyć masę i zwinąć jak roladę.
SMACZNEGO ŻYCZY MONIKA
zuzia2303