CIASTO, : 2 szklanki m�ki 20 dkg margaryny 1 lyzeczka proszeku do pieczenia 1 szkl cukru 3 ��tka masa serowa, : 70 dkg sera (mielony) 3 ca�e jajka, 2 szklanki mleka 1 budy� �mietankowy 1/2 szklanki oleu starta sk�rka z 1 pomara�czy PIANA, : 3 bia�ka + 1/2 szkl cukru Opis przygotowania 1. Zagnie�� ciasto z podanych sk�adnik�w i wy�o�y� na wysmarowan� t�uszczem i posypan� m�k� blach�. 2. Dok�adnie zmiksowa� sk�adniki masy serowej i wla� na ciasto. Upiec sernik (ok. 40 min. w 180 stopniach). 3. Ubi� pian� z bia�ek na sztywno i powoli dodawa� cukier 1/2 szkl. wy�o�y� pian� na ciasto, rozsmarowa� i zapiec jeszcze oko�o 10 - 15 min.
ewaz1954