Sernik przekładany ciastem kruchym.txt

(0 KB) Pobierz
Ciasto kruche:
25 dag mški pszennej,
5 dag cukru pudru,
10 dag margaryny,
3-4 żółtka,
1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Masa serowa:
1 kg sera (dwukrotnie zmielonego),
20 dag margaryny,
3 jaja,
1 budyń,
1 szklanka cukru pudru,
10-15 dag rodzynek.
Wykonanie:
Z podanych składników szybko zarobić ciasto kruche i upiec 3 placki.
Ser utrzeć z cukrem i jajami. W garnku rozpucić margarynę i na goršcy tłuszcz wyłożyć ser,
 cišgle mieszajšc. Do goršcego dodać suchy budyń i rodzynki - dalej mieszajšc. 
Gdy masa zacznie odchodzić od garnka - odstawić, podzielić na 3 częci i goršcš przekładać ciasto wg kolejnoci:
 ciasto kruche - masa serowa - ciasto kruche - masa serowa - ciasto kruche - masa serowa.

Dodatek:
2-3 galaretki cytrynowe dowolne owoce (zgodnie z upodobaniem)
Galaretkę rozpucić wg przepisu. Wierzch przybrać pokrojonymi owocami i zalać tężejšcš galaretkš.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin