Ciasteczka kokosowe.txt

(1 KB) Pobierz
-1/2 kostki miękkiej margaryny
-ok 100 g cukru pudru
-80 g wiórków kokosowych
-1 jajko i 1 zółtko
-ok 250 g mški pszennej
-2 łyzeczki proszku do pieczenia
===================

1 czubata szklanka mški
1 (niepełna) szklanka wiórków kokosowych
szczypta soli
50 g cukru pudru (2-3 łyżki)
175 g zimnego masła (3/4 kostki)
2 małe żółtka lub 1 duże
1 łyżka wody (niekoniecznie)
=======================

1,5 szklanki mški pełnoziarnistej,
3/4 szklanki wiórków kokosowych,
1/2 szklanki płatków owsianych,
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia,
1/2 szklanki cukru,
1/2 szklanki oleju,
1/2 szklanki mleka sojowego.

W misce mieszamy mškę, płatki, wiórki kokosowe, cukier i proszek do pieczenia.
 Dolewamy olej i mleko, wyrabiamy ciasto. Uwaga!
 Masa jest doć luna  nie będzie się dało jej rozwałkować! 
Dlatego odrywamy ciasto po kawałku, formujemy małe kuleczki, 
rozpłaszczamy na blasze rękš lub drewnianš łopatkš. Pieczemy 20-25 minut w 180°
=================

1/2 kostki miękkiego masła
1/2 szklanki cukru (poj. 250 ml , jeli lubimy mniej słodkie,
 to 1/3 szklanki spokojnie wystarczy)
1 opakowanie cukru waniliowego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 szklanki (poj. 250 ml) wiórek kokosowych (kilka łyżek;))
3/4 szklanki mški (poj. 250 ml)
Zgłoś jeśli naruszono regulamin