Dorsz z zieloną pietruszką.rtf

(5 KB) Pobierz
Dorsz z zielon¹ pietruszk¹

Dorsz z zieloną pietruszką

 

Składniki na 4 porcje:

4 filety z dorsza

3 pęczki natki

3 ząbki czosnku

8 łek oleju

2 łki soku z cytryny

l

pieprz

 

Filety opłucz i osusz. Natkę umyj, osusz i drobno posiekaj, a obrany czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj w misce z natką, olejem, sokiem z cytryny i pół łeczki soli i pieprzu.

 

Połowę sosu wlej do żaroodpornej formy, ułóż w niej filety, polej je resztą sosu i przykrytą formę, wstaw na godzinę do lodówki.

 

Rybę taką piecze się przez 20 minut w temperaturze 180°C, a podaje się ze świeżą bagietką i masłem ziołowym.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin