Łabędzi Puch.doc

(20 KB) Pobierz
Łabędzi Puch

Łabędzi Puch

 

Składniki:

5 białek

1 szklanka cukru

5 żółtek

1 szklanka mąki  + 2 łyżki kartoflanki + 2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 łyżeczka gorącej wody

1 łyżka oleju

 

Masa:

2 szklanki mleka

3 kajzerki (mogą być suche)        - namoczyć

 

1 szklanka mleka

½ szklanki cukru  - zagotować

Do tego dodać zmiksowane bułki oraz 10 dag. kokosu. Gotować około 5 min aż będzie gęste ,wystudzić.

 

1 margaryna +  ½ kostki masła  - rozetrzeć i dodawać ugotowaną masę, całość dobrze utrzeć.

 

Biszkopt przeciąć na pół, spodnią część posmarować dżemem lub powidłami na to wyłożyć masę, przykryć górną częścią biszkoptu ,posmarować po wierzchu pozostałą częścią masy i posypać mocno kokosem.

 

 

 

Smacznego

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin