Łabędzi Puch
Składniki:
5 białek
1 szklanka cukru
5 żółtek
1 szklanka mąki + 2 łyżki kartoflanki + 2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka gorącej wody
1 łyżka oleju
Masa:
2 szklanki mleka
3 kajzerki (mogą być suche) - namoczyć
1 szklanka mleka
½ szklanki cukru - zagotować
Do tego dodać zmiksowane bułki oraz 10 dag. kokosu. Gotować około 5 min aż będzie gęste ,wystudzić.
1 margaryna + ½ kostki masła - rozetrzeć i dodawać ugotowaną masę, całość dobrze utrzeć.
Biszkopt przeciąć na pół, spodnią część posmarować dżemem lub powidłami na to wyłożyć masę, przykryć górną częścią biszkoptu ,posmarować po wierzchu pozostałą częścią masy i posypać mocno kokosem.
Smacznego
Annikka89