Sałatka meksykańska.pdf

(39 KB) Pobierz
36430332 UNPDF
Sałatka meksykańska
Składniki Przepis
puszka czerwonej fasolki
puszka groszku albo zielonej
fasolki
puszka kukurydzy
pól świeżej papryki
pół winnego jabłka
ze trzy konserwowe ogórasy
kilka plastrów żółtego sera
białe marynowane cebuli (ok.20-
25)
sól, pieprz, pieprz cayenne
majonez, musztarda
Do fasolki, groszku,
kukurydzy i cebulek
dodać całą resztę
składników pokrojoną w
kostkę. Wymieszać z
kilkoma łyżkami
majonezu i łyżeczką
musztardy. Mocno
doprawić. Jeśli nie mamy pod reką pieprzu cayenne
można go z powodzeniem zastąpić ostrą papryką
albo papryką chili.
A tak w ogóle, to jest w bardzo niewielkim stopniu
przekształcona sałatka, którą robi Aneta Baran
(Anetek) :-))
36430332.001.png 36430332.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin