Sałatka antychoresterolowa.pdf

(42 KB) Pobierz
36429591 UNPDF
Sałatka antycholesterolowa
Składniki
Pół awokado, czerwony grejpfrut, 2 niewielkie ziemniaki, jasna
część pora, sok z połowy cytryny, łyżka kiełków pszenicy, pół
szklanki jogurtu, kilka listków sałaty, łyżeczka miodu, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i pokroić na ósemki. Grejpfrut obrać, podzielić na
cząstki. Awokado obrać, pokroić w plasterki, skropić sokiem cytryny. Por umyć, pokroić
na cienkie talarki. Na umytych i osuszonych liściach sałaty ułożyć składniki sałatki, polać
jogurtem wymieszanym miodem i przyprawami. Posypać kiełkami.
1 porcja zawiera: 4, 8 g białka, 6 g tłuszczu, 4 g błonnika, 4 mg cholesterolu.
 
36429591.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin