Wloszczyzna solona.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
5857301 UNPDF
Włoszczyzna solona
Składniki:
1 kg marchwi 40 dag pietruszki 30 dag selera 30 dag pora 40 dag soli
Sposób wykonania:
Warzywa oczyścić, umyć i osuszyć. Marchew, pietruszkę seler zetrzeć "na makaron" w
malakserze lub na tarce o dużych oczkach. Pory pokroić w cienkie półplasterki.
Rozdrobnione warzywa wymieszać z 30 dag soli. Do wyparzonych suchych słoiczków
wsypać trochę soli i nakładać włoszczyznę, mocno ją ugniatając łyżką lub tłuczkiem, aż
puści sok. Z wierzchu też posypać solą i szczelnie zamknąć.
Plik z chomika:
arturzibi
Inne pliki z tego folderu:
Arbuzy kiszone.pdf
(38 KB)
Baleron.pdf
(28 KB)
Baranina marynowana wedzona.pdf
(28 KB)
Boczek wieprzowy wedzony.pdf
(26 KB)
Baklazany w oleju.pdf
(38 KB)
Inne foldery tego chomika:
regionalne
Różne
Tytoń
Wódki
zupy
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin