Flądry w słoninie.pdf
(
57 KB
)
Pobierz
34420073 UNPDF
Flądry w słoninie
Składniki
4 świeże flądry (po 25 dag) bez głów, 8 plasterków słoniny, 4
łyżki mąki, 5 dag masła, łyżka słodkiej papryki, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Rybę opłukać, sprawić, odkroić płetwy i głowę. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, włożyć
do rondla z litrem wrzącej osolonej wody. Gotować 20 min, po czym dodać przyprawy.
Włożyć rybę w całości lub pokrojoną na dzwonka, przykryć, ugotować na wolnym ogniu,
pilnując, by się nie rozpadła. Jaja posiekać, włożyć do rondla, dodać stopione masło,
wymieszać z natką pietruszki, zagrzać. Ugotowaną rybę wyłożyć na półmisek, ozdobić
cząstkami cytryny, z boku ułożyć jaja, posypać natką. Podawać z ziemniakami z wody
i zieloną sałatą.
Plik z chomika:
miszczkurde
Inne pliki z tego folderu:
Pomysy na dania z cebul i czosnkiem.pdf
(9114 KB)
101 przepisów z jajek-biblioteczka poradnika domowego.pdf
(21825 KB)
80 przepisów na specjalne okazje.pdf
(5908 KB)
Akademia Kurta Schllera Kuchnia Włoska.pdf
(3768 KB)
Barszcz chrzanowy.pdf
(43 KB)
Inne foldery tego chomika:
Chwila dla Ciebie
JPEG PL
Kasia
Książki kucharskie, Przepisy ENG
Lubię gotować
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin