Botwina.pdf
(
39 KB
)
Pobierz
4243949 UNPDF
Botwina
Składniki
Litr wywaru z włoszczyzny, 2 pęczki botwiny, po pół pęczka
szczypiorku, natki pietruszki i koperku, pół szklanki śmietany 12-
proc., łyżeczka mąki, 2 łyżki koncentratu z buraków, 2 jaja
ugotowane na twardo, cukier, sól
Sposób przyrządzania
Opłukaną botwinę pokroić na dwu-, trzycentymetrowe kawałki, zalać szklanką wywaru i
dusić około 5 min. Połowę posiekanej zieleniny włożyć do garnka z botwiną, zalać resztą
wywaru, dodać koncentrat z buraków oraz śmietanę wymieszaną z mąką i kilkoma
łyżkami wywaru, gotować jeszcze minutę. Do każdej porcji gorącej botwinki włożyć
połówkę jaja i trochę zieleniny.
Plik z chomika:
miszczkurde
Inne pliki z tego folderu:
Pomysy na dania z cebul i czosnkiem.pdf
(9114 KB)
101 przepisów z jajek-biblioteczka poradnika domowego.pdf
(21825 KB)
80 przepisów na specjalne okazje.pdf
(5908 KB)
Akademia Kurta Schllera Kuchnia Włoska.pdf
(3768 KB)
Barszcz chrzanowy.pdf
(43 KB)
Inne foldery tego chomika:
Chwila dla Ciebie
JPEG PL
Kasia
Książki kucharskie, Przepisy ENG
Lubię gotować
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin