Jaskółcze gniazda.rtf

(6 KB) Pobierz
Jaskó³cze gniazda

Jaskółcze gniazda

Śskie zrazy cielęce

 

Składniki:

4 sznycle cielęce

4 plastry szynki wędzonej

4 jaja ugotowane na twardo

łeczka pasty sardelowej

po łce mąki i masła

duża cebula

2 łki smalcu

2-3 łki drobno posiekanej natki pietruszki

szklanka Bulionu warzywnego WINIARY

kieliszek białego wytrawnego wina

l, pieprz

 

Umyte i osuszone sznycle lekko rozbij tłuczkiem oraz posyp solą i pieprzem. Każdy z plasterków szynki cienko posmaruj pastą sardelową, po czym ułóż je na mięsie, na wierzchu umieść obrane ze skorupki jajka, pozwijaj owiązane nitką ruloniki, które następnie obtocz w mące.

 

Rozgrzej w rondlu ł smalcu i zeszklij na nim drobno pokrojoną cebulę. Natomiast zrazy połóż na mocno rozgrzanym na patelni smalcu, dodaj masło i obsmaż ze wszystkich stron na złoty kolor. Następnie przełóż je do rondla, zalej gorącym bulionem i duś pod przykryciem przez 30-40 minut, skrapiając winem. Przed podaniem posyp natką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin