Cordon bleu.rtf

(5 KB) Pobierz
Cordon bleu

Cordon bleu

Francuskie faszerowane zraziki cielęce

 

Składniki na 4 porcje:

4 cienkie plastry cielęciny

4 plastry szynki

4 plasterki sera grojer lub ementalera

l

pieprz

musztarda lub keczup

jajo

po 2 łki mąki i bułki tartej

uszcz do smażenia

 

Mięso lekko zbij, posyp solą i pieprzem, cienko posmaruj musztardą (keczupem). Następnie ułóż na nim szynkę i ser, pozwijaj w rulony, które należy pospinać patyczkami, poobtaczać najpierw w mące, a później w jajku i bce tartej.

 

Usmaż mięso na gorącym tłuszczu, na niezbyt silnym ogniu (możesz też skropić je białym winem) i chwilę podduś.

 

Podawaj udekorowane plasterkami cytryny i bukietem jarzyn.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin