· Sernik kokosowy Ciasto: 2 szkl.mąki 4 żółtka 1/2 szkl.cukru 1/2 kostki margaryny(125 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto zagnieść i wykleić nim blachę. Masa serowa: 3 kostki zmielonego sera 4 żółtka 1/2 szkl.oleju 1 szkl.cukru budyń na 3/4 szkl.mleka piana z ośmiu białek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Rozpuścić budyń w 3/4 szkl.mleka,połączyć z serem,żółtkami,olejem , cukrem i proszkiem do pieczenia.Na końcu dodać pianę z ośmiu białek i delikatnie wymieszać.Całość wylać na ciasto na blasze. Kruszonka: 1 opakowanie wiórków kokosowych 2 łyżki oleju lub margaryny 1/2 szkl.cukru Składniki kruszonki wymieszać i posypać masę serową na blasze. Cia
1600 x 1200 (601.43K)
Zmniejszono 82%
1600 x 1200 (235.5K)
· sto piec przez ok.40 min. w temp.180-200st.C.
tecza15