Ogórki małosolne.pdf
(
30 KB
)
Pobierz
4942490 UNPDF
Ogórki małosolne
Składniki:
Sposób wykonania:
Weź ogórki świeże, małe, proste i jędrne, o barwie zielonej. Mocz je w zimnej wodzie
kilka godzin (sprzyja to usunięciu goryczki). Następnie starannie umyj. Na dnie dużego
słoja lub glinianego garnka, starannie wyparzonego, ułóż obrane ząbki czosnku, koper w
całości, obrany i pokrojony liść laurowy oraz ziarna gorczycy. Do słoja włóż ogórki.
Każdą warstwę przekładaj koprem, czosnkiem, chrzanem i zalewaj przegotowaną wodą
z solą (na litr wody łyżka soli). Jeśli chcesz mieć ogórki szybko, zalej je gorącą solanką,
jeżeli nie zależy Ci na czasie - zimną. Ułożone i zalane ogórki przykryj talerzem i obciąż
czystym talerzem. Przepis ze starej książki kucharskiej z 1897 r.
Plik z chomika:
tatanka.com
Inne pliki z tego folderu:
Ogórki małosolne kiszone na sucho - TalerzPokus.tv.mp4
(26269 KB)
Ogórki w plasterkach w zalewie curry .doc
(0 KB)
Sałatka z ogórków .doc
(0 KB)
Konfitura z ogórków zielonych.doc
(1 KB)
Surówka ogórkowo-selerowa.doc.rar
(29 KB)
Inne foldery tego chomika:
$STRĄCZKOWE$
@ GARMAŻERKA
@JARZYNOWO WARZYWNY MIX
@KOTLETY
@PASZTETY JARSKIE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin