UDKA KURZĘCIE A LA MADZIOREK I WROLEK.docx

(203 KB) Pobierz

UDKA KURZĘCIE A LA MADZIOREK I WROLEK

udka_kurzecie_a_la_madziorek_i_wrolek_popup_watermark.jpg

 

Czas przygotowania: 60 minut

Czas pieczenia: 45 minut

Ilość porcji: 2

Składniki

·         2 kurze udka

·         sól

·         przyprawa do kurczaka

·         olej

·         cebulka

·         pieprz ziołowy

·         majeranek

·         bazylia

·         liście laurowe

·         ziele angielskie

·         1 lampka wina białego wytrawnego

·         ziemniaki

·         buraczki

·         marchewka i pietruszka do dekoracji

Szybki i nietrudny przepis na danie obiadowe. Pyszne. Polecam :)

Etapy przygotowania

Udka obsypać solą i przyprawa do kurczaka. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć z obu stron. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, przyprawić pieprzem, majerankiem, bazylią, liściem laurowym (4 listki) i zielem angielskim (5-6 ziarenek) oraz drobno posiekaną cebulką.
Zamknąć naczynie żaroodporne i wstawić do piekarnika nagrzanego do ok. 200 stopni. Piec ok. 45 minut. W między czasie ugotować ziemniaki i zrobić surówkę z buraczków. 10 minut przed końcem pieczenia wlać do naczynia lampkę białego wina. I dokończyć pieczenie. Udekorować pietruszką i surową marchewką.
Smacznego :)

 

Dodane przez:

[madziuchna8404]

Czas przygotowania: 60 minut

Czas pieczenia: 45 minut

Ilość porcji: 2

Składniki

·         2 kurze udka

·         sól

·         przyprawa do kurczaka

·         olej

·         cebulka

·         pieprz ziołowy

·         majeranek

·         bazylia

·         liście laurowe

·         ziele angielskie

·         1 lampka wina białego wytrawnego

·         ziemniaki

·         buraczki

·         marchewka i pietruszka do dekoracji

Szybki i nietrudny przepis na danie obiadowe. Pyszne. Polecam :)

Etapy przygotowania

Udka obsypać solą i przyprawa do kurczaka. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć z obu stron. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, przyprawić pieprzem, majerankiem, bazylią, liściem laurowym (4 listki) i zielem angielskim (5-6 ziarenek) oraz drobno posiekaną cebulką.
Zamknąć naczynie żaroodporne i wstawić do piekarnika nagrzanego do ok. 200 stopni. Piec ok. 45 minut. W między czasie ugotować ziemniaki i zrobić surówkę z buraczków. 10 minut przed końcem pieczenia wlać do naczynia lampkę białego wina. I dokończyć pieczenie. Udekorować pietruszką i surową marchewką.
Smacznego :)

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin