Kotlety z miesa i ryzu.doc

(26 KB) Pobierz
Kotlety z mięsa i ryżu

Kotlety z mięsa i ryżu

Drukuj

E-mail

 

Napisał Olusia   

Skład:
30dkg mięsa bez kości
1/2 szklanki ryżu
1 jajo
3 cebule
3 łyżki posiekanej naci pietruszki
sól, pieprz
tarta bułka
tłuszcz do smażenia
Sposób wykonania:
Ryż ugotować na półsypko. Oczyszczone, umyte mięso zemleć w maszynce, dodać do ryżu. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zrumienić na tłuszczu, dodać do masy mięsno – ryżowej, wymieszać z nacią pietruszki i jajem, posolić, przyprawić pieprzem. Z przygotowanej masy formować owalne kotlety, otaczać je w tartej bułce, smażyć na tłuszczu. Po usmażeniu wstawić na 10 minut do piekarnika. Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym i surówką lub sałatką z warzyw.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin