Ciasteczka orzechowe.pdf

(81 KB) Pobierz
37870582 UNPDF
Ciasteczka orzechowe
Składniki
30 dag mąki, 20 dag masła, 10 dag mielonych orzechów włoskich,
10 dag cukru pudru, 2 żółtka, pół torebki cukru waniliowego
Sposób przyrządzania
Masło posiekać z mąką, dodać orzechy, żółtka, połowę cukru pudru oraz cukru waniliowego i
starannie zagnieść. Z ciasta uformować wałek o średnicy około 3 cm i pociąć go w talarki
centymetrowej grubości lub rozwałkować ciasto i kieliszkiem wykrawać z niego kółeczka.
Ułożyć ciastka na blasze wyścielonej pergaminem piekarnikowym. Piec 10 min w
temperaturze 200°C. Gorące obtoczyć w cukrze pudrze wymieszanym z cukrem waniliowym.
100 g - 435 kcal.
 
37870582.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin