Gulasz cygański.docx

(26 KB) Pobierz

Gulasz cygański

Składniki

http://www.wielkiezarcie.com/zdjecie.php?id=85416

·         0,4 kg mięsa wieprzowego na gulasz

·         1 laska kiełbasy

·         0,3 kg pieczarek

·         papryka czerwona i żółta

·         1 cebula

·         koncentrat pomidorowy

·         kostka rosołowa

·         mąka

·         olej

·         przyprawy: sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany, papryka słodka i ostra,

 

·         mięso kroimy w paseczki oprószamy sola i pieprzem

·         podsmażamy mięso na rozgrzanym oleju

·         paprykę kroimy w kosteczkę, cebulę siekamy, pieczarki kroimy na talarki

·         kiełbasę kroimy w kosteczkę

·         warzywa i kiełbase podsmażamy

·         mięso o warzywa z kiełbasą przekładamy do rondla i zalewamy 2 szklankami gorącej wody

·         dusimy pod przykryciem ok. 40 min

·         dodajemy 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego

·         przyprawiamy do smaku podanymi przyprawami

·         zagęszczamy sos mąką rozrobioną z zimną wodą

·         gotujemy jeszcze ok. 5 min mieszając

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin