Zapiekanki z ciapaty.doc

(139 KB) Pobierz
Zapiekanki z ciapaty

Zapiekanki z ciapaty

składniki

·         3 bułki ciapaty

·         40 dag pieczarek

·         łyżka świeżego koperku

·         łyżeczka gram marsali

·         łyżka ketchupu

·         sos koperkowo- ziołowy

·         20 dkg startego sera żółtego

Sposób przygotowania

1.      Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle z gram marsalą i koperkiem.

2.      Sos koperkowo-ziołowy przygotowujemy wg. Przepisu na opakowaniu i do niego dodajemy ketchup. Dokładnie mieszamy ze sobą.

3.      Ciapaty kroimy na pół i smarujemy sosem koperkowo- ketchupowym. Na to układamy pieczarki i posypujemy serem.

4.      Zapiekamy w piekarniku w temp. 100'c przez koło 10 minut. Podajemy z ketchupem.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin