Kiełbasiana potrawka.docx

(62 KB) Pobierz

Kiełbasiana potrawka

 

Składniki

1 pętko kiełbasy (ja najbardziej lubię podwawelskę i toruńską),
2 cebule,
1/2 puszki kukurydzy,
1/2 puszki groszku,
4 łyżki ketchupu,
olej do smażenia.

Cebulę i kełbasę kroimy w dość drobnę kostkę. Na rozgrzany na patelni tłuszcz wrzucamy najpierw tę pierwszą i posmażamy, aż się zeszkli.
Po kilku minutach dodajemy kiełbasę i dusimy przez ok. 10 minut.
http://www.wielkiezarcie.com/zdjecie.php?id=34181

W tym samym czasie w garnu obok gotujemy makaron (spagetti lub tagliatelle).
http://www.wielkiezarcie.com/zdjecie.php?id=34182

Kiedy produkty

na patelni będą już miękkie i zrumienione, dodajemy do nich odsączone z zalewy groszek i kukurydzę oraz ketchup. Mieszamy i trzymamy na ogniu kolejne 2-3 minutki - tylko tyle, żeby wszystko się ładnie połączyło i "ogrzało".
http://www.wielkiezarcie.com/zdjecie.php?id=34183

Gotowy makaron odsączamy, wykładamy na talerz i polewamy daniem z patelni.
http://www.wielkiezarcie.com/zdjecie.php?id=34184

Samcznego!

Zgłoś jeśli naruszono regulamin