Makaron ze śmietaną.pdf
(
64 KB
)
Pobierz
2707589 UNPDF
Makaron ze śmietaną
Składniki
25 dag makaronu kolanka lub muszelki, szklanka startego
ostrego żółtego sera, szklanka twarogu, łyżka oleju, 3/4 szklanki
śmietany 22-proc., 4 dymki, posiekana natka pietruszki lub
koperek, 3 łyżki masła, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju, osączyć, przestudzić. Żółty ser
wymieszać z rozkruszonym twarogiem. Prostokątne żaroodporne naczynie (1,5 l)
wysmarować łyżką masła. Połowę makaronu rozprowadzić po dnie naczynia, posypać
połową sera, przykryć pozostałym makaronem, posypać serem. Śmietanę roztrzepać,
połączyć z posiekaną dymką i natką, posmarować wierzch zapiekanki, posypać wiórkami
masła. Mikrofalować 8-10 minut przy ŚREDNIEJ MOCY. Podawać z sałatą zaprawioną
sosem winegret.
Proporcje dla 4 osób.
Plik z chomika:
elah
Inne pliki z tego folderu:
Jaja w sosie pomidorowym.pdf
(46 KB)
Cielęcina po chińsku.pdf
(55 KB)
Cielęcina po włosku.pdf
(69 KB)
Deser z nektarynek.pdf
(65 KB)
Eskalopki ziemniaczane.pdf
(17 KB)
Inne foldery tego chomika:
alkohole
ciasta
ciekawa książka kucharska
dania główne
dania jarskie
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin