Rybne klopsiki w marynacie.pdf

(42 KB) Pobierz
34420167 UNPDF
Rybne klopsiki w marynacie
Składniki
1 kg filetów rybnych, 2 jaja, pół szklanki bułki tartej, pieprz, łyżka
vegety, mąka do obtaczania, olej do smażenia, sól. Marynata: pół
szklanki octu 6-proc., 2 szklanki wody, 2 liście laurowe, łyżeczka
ziela angielskiego, cukier, sól
Sposób przyrządzania
Składniki marynaty zagotować i ostudzić. Ryby umyć, osuszyć i zemleć. Dodać jaja,
bułkę tartą, 2 łyżki zimnej wody i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Z masy uformować
okrągłe klopsiki, obtoczyć je w mące i usmażyć na oleju. Ostudzić, włożyć do słoja i zalać
zimną marynatą. Wstawić do lodówki na co najmniej 3 dni. Marynowane klopsy można
przechowywać około 10 dni. (100 g > 130 kcal).
 
34420167.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin