Gyros
filety z kurczaka 50 dag
przyprawy do gyrosa Kamis 2 opakowania
vegeta 1 łyżeczka
ketchup pikantny 2 szklanki
majonez 1 szklanka
olej 0,5 szklanki
ogórek konserwowy 5-7 szt
kukurydza 1 puszka
kapusta biała 0,5 kg
cebula 2 szt
Filet z kurczaka pokroić w drobną kostkę.
Olej wymieszać z przyprawą do gyrosa i dodać kurczaka.
Odstawić na 5 godzin do lodówki.
Kapustę poszatkować na bardzo drobno, wymieszać z odrobiną Vegety i odstawić, aż wodę puści.
Ketchup połączyć z majonezem.
Ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę.
Mięso kurczaka z zalewą smażyć kilka minut.
Kukurydzę i kapustę odsączyć.
Przygotować szklaną, przezroczystą miskę i układać warstwami.
1 warstwa: kurczak
2 warstwa: sos majonezowy
3 warstwa: ogórek konserwowy
4 warstwa: sos majonezowy
5 warstwa: kukurydza
6 warstwa: sos majonezowy
7 warstwa: cebula
8 warstwa: sos majonezowy
9 warstwa: kapusta
cwaniaczek35