Ocena ryzyka zawodowego dla przedstawicela handlowego.doc

(88 KB) Pobierz
karta ryzyka przedst handlowy

Ocena ryzyka zawodowego na stanowisku pracy przedstawiciela handlowego

 

Identyfikacja zagrożeń

Lp.

Zagrożenie lub czynnik niebezpieczny,

szkodliwy, uciążliwy

Źródło zagrożenia

Możliwe skutki

1

2

3

4

Zagrożenia fizyczne, chemiczne i psychofizyczne

1.

Poślizgnięcie na podłodze, potknięcie i upadek na tym samym poziomie.

Zbyt płaska podłoga

 

6.

Zmienne warunki atmosferyczne,

słaby parasol

 

7.

Przeciążenie narządu wzroku.

Filtr przeciwsłoneczny w okularach za cienki

 

8.

Stres.

Kolejna podwyżka cen talonów na basen

 

9.

Agresja ze strony ludzi.

Każdy się czasem wnerwi

 

10.

Pogryzienie przez psa

Pies też człowiek

 

11.

Energia elektryczna.

Grzałka do wody produkcji chińskiej

 

12.

Uderzenie o nieruchome elementy.

Picie drinków na rautach do tzw odcięcia

 

13.

Uderzenia przez ruchome elementy.

I wtedy uwaga na latarnie

 

16.

Poparzenia termiczne.

Filiżanka bez ucha.

Oparzenie I i II stopnia skóry rąk.

Zagrożenia biologiczne

 

Zagrożenie

Źródło zagrożenia

Możliwe skutki zagrożenia

 

Grupa

Droga zakażenia

18.

Wirusy grypy (typu A, B, C)

orthomyxovirdae.

Ludzie.

Grypa, zapalenie płuc.

Gr. 2, szczepienia

Drogą powietrzno-kropelkową.

19.

Gronkowiec złocisty

Staphlococcus areus.

Lody.

Zakażenia ropne, zapalenie górnych dróg oddechowych, alergia skórna.

Gr. 2, brak szczepień A.

Drogą pokarmową, bezpośrednio.

20.

Prątek gruźlicy Mycoba cterium tuberculosis.

Ludzie. Wszędzie ich pełno

Gruźlica płuc, rzadziej innych narządów.

Gr. 3, szczepienia.

Drogą powietrzno-kropelkową.

21.

Salmonell choleraesuis.

Woda, produkty roślinne i zwierzęce, posiłki w pracy.

Salmonelloza, zapalenie żołądka i jelit, zatrucia pokarmowe.

Gr. 3, szczepienia.

Drogą pokarmową.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin