Sałatka frou-frou1 seler,2 buraki,3 jaja na twardo,4 pieczarki,sól, pieprz,1/2 szklanki sosu winegret,łyżeczka musztardy,1 łyżeczka papryki w proszku,listki sałaty,posiekana zieleninaWyszorowane buraczki i seler oddzielnie ugotować w łupinach, odcedzić, przestudzić, pokroić w słupki grubości zapałki. Wymyte osuszone pieczarki pokroić na cienkie paski. Sałatę wypłukać, osączyć, osuszyć w ścierce. Sos winegret wymieszać z musztardą i papryką. Białka jaj pokroić w słupki. W dużej misce ostrożnie wymieszać przygotowane jarzynki z pieczarkami i białkami jaj. Salaterkę wyłożyć sałatą, przełożyć jarzynki, osolić, posypać pieprzem, polać sosem, posypać zieleniną.
tatanka.com