Pizza chlebowa z wędliną
Składniki
· 2 cebule
· 250 g posiekanej chudej wieprzowiny
· 1 łyżka oleju
· 1/8 I śmietany
· 3 łyżki ketchupu
· 1 łyżeczka czarnego pieprzu
· 1 zielona papryka
· 1 placek chlebowy
· 75 g sera gouda
Sposób przygotowania
1. 1
Obraną cebulę pokroić w kostkę. Drobno posiekane mięso rozgnieść widelcem. Cebulę i mięso podsmażyć na oleju, stale mieszając.
2. 2
Dodać śmietanę i ketchup. Wszystkie składniki wymieszać i dusić 5 minut. Przyprawić pieprzem.
3. 3
Drugą cebulę pokroić w krążki. Paprykę przekroić na pół, usunąć nasiona, opłukać i pokroić w paski.
4. 4
Na cieście rozprowadzić masę mięsną, na wierzchu ułożyć paprykę i krążki cebuli. Pizzę posypać tartym serem i piec w rozgrzanym piekarniku.
stachowiak671