Pizza chlebowa z wędliną.docx

(13 KB) Pobierz

Pizza chlebowa z wędliną

 

Składniki

·         2 cebule

·         250 g posiekanej chudej wieprzowiny

·         1 łyżka oleju

·         1/8 I śmietany

·         3 łyżki ketchupu

·         1 łyżeczka czarnego pieprzu

·         1 zielona papryka

·         1 placek chlebowy

·         75 g sera gouda

Sposób przygotowania

1.       1

Obraną cebulę pokroić w kostkę. Drobno posiekane mięso rozgnieść widelcem. Cebulę i mięso podsma­żyć na oleju, stale mieszając.

2.       2

Dodać śmietanę i ketchup. Wszy­stkie składniki wymieszać i dusić 5 minut. Przyprawić pieprzem.

3.       3

Drugą cebulę pokroić w krążki. Pa­prykę przekroić na pół, usunąć na­siona, opłukać i pokroić w paski.

4.       4

Na cieście rozprowadzić masę mięs­ną, na wierzchu ułożyć paprykę i krążki cebuli. Pizzę posypać tartym serem i piec w rozgrzanym piekar­niku.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin