4
Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka- 5-7 pieczarek- 1 cebula- majonez- 20 dag sera żółtego (mogą być dwa rodzaje)- czosnek granulowany lub żywy- sól, pieprz
Pierś z kurczaka pokroić i rozbić tak jak na kotlety. Na blaszce do pieczenia rozłożyć folię aluminiową, na która ułożyć pierś z kurczaka. Pierś przyprawić, posypać czosnkiem granulowanym lub wyciśniętym:
Następnie kroimy cebulę oraz pieczarki, które podsmażamy na patelni. Oczywiście doprawiamy solą i pieprzem do smaku:
W trakcie smażenia pieczarek ścieramy żółty ser na tarce z grubymi oczkami:
Po usmażeniu pieczarek nakładamy je na kotlety. Następnie na każdy z kotletów nakładamy majonez w zależności od wielkości piersi:
Po nałożeniu majonezu wystarczy teraz tylko nałożyć grubą warstwę startego sera:
Tak przygotowane kotlety wkładamy do piekarnika na 15-20 min. (180-200 stopni).Podajemy od razu po przygotowaniu, potrawa jest na tyle syta, że nie wymaga przystawek:
http://fotoprzepis.pl
nigri