Śledź w sosie majonezowym.doc

(26 KB) Pobierz
Śledź w sosie majonezowym

Śledź w sosie majonezowym

Drukuj

E-mail

Początek formularza

Składniki:
• 2 filety ze śledzi (najlepsze z małosolnych z przyprawami)
• 1 cebula
• 1 ogórek kwaszony
• 2 jajka
• 1 jabłko
• 1 szklanka majonezu
• sok z cytryny lub łyżeczka octu winnego
• pieprz
• 1 sałata zielona (liście do dekoracji)

Sposób wykonania:
Filety wymoczyć, pokrajać w paski. Cebulę obrać, pokrajać w cienkie plasterki, ogórki po obraniu ze skórki - w grubą kostkę, jabłko - po obraniu i usunięciu gniazd nasiennych, pokrajać w paseczki lub zetrzeć na tarce o grubych otworach i skropić sokiem z cytrynowym lub octem winnym, żeby nie ściemniało. Wymieszać delikatnie, dodać majonez, popieprzyć, jeszcze raz wymieszać. Wyłożyć salaterkę liśćmi zielonej sałaty, wyłożyć na to sałatkę.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin