Klasyczne brownie.doc

(23 KB) Pobierz

 

 

 

Klasyczne brownie, ciasto

Składniki

2 tabliczki (200 g) gorzkiej czekolady

1 kostka (200 g) masła

100 g mąki

300 g cukru

6 jaj             

50 g łuskanych włoskich orzechów

Klasyczne brownie, ciasto - sposób przygotowania

Nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą rozpuścić w misce masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie rozmieszać. Jaja ubić mikserem, stopniowo dodawać cukier i mąkę. Do masy jajecznej wmiksować przestudzoną czekoladę i wymieszać z pokruszonymi orzechami.Spód blachy wielkości 60x35 cm wyłożyć pergaminem, ciasto wlać na blachę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C, piec 18-20 minut. Wyjąć, ostudzić, okroić dookoła i wyrzucić do góry dnem na deskę. Oprószyć cukrem pudrem i pokroić w kwadraty.

Podawać z zimnym mlekiem

Zgłoś jeśli naruszono regulamin