Schab karkowy w glazurze.pdf
(
54 KB
)
Pobierz
70612897 UNPDF
Schab karkowy w glazurze
Składniki
1 kg schabu karkowego bez kości, łyżka majeranku lub kminku,
kilka łyżek oliwy, grubo mielony pieprz, sól. Glazura: 2 łyżki
musztardy francuskiej lub sarepskiej, 3 łyżki jasnego dżemu (z
mirabelek, moreli, brzoskwiń lub pigwy), łyżka zielonego pieprzu
marynowanego, 3 ząbki czosnku, pęczek natki pietruszki, sól
Sposób przyrządzania
Co najmniej 2 godz. przed grillowaniem podzielić karkówkę na 8
kawałków, lekko je zbić i uformować, opłukać, osuszyć, natrzeć oliwą i przyprawami,
ułożyć w miseczce i wstawić do lodówki. Przygotować glazurę. Przeciśnięty przez praskę
lub drobno posiekany czosnek utrzeć z solą i zielonym pieprzem, wymieszać z
musztardą, dżemem i posiekaną natką. Zamarynowane kotlety upiec na grillu (po 6-8
min z każdej strony). Kiedy będą prawie gotowe, posmarować każdy glazurą za pomocą
pędzelka i piec jeszcze chwilę. Upieczone kotlety rozłożyć na talerzach i polać pozostałą
glazurą. Podawać z warzywami z grilla, sezonową surówką i pieczywem. 100 g - 285
kcal.
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Wieprzowina.pdf
(596 KB)
Żeberka na sposób wschodni.pdf
(28 KB)
Żeberka wieprzowe smażone.pdf
(31 KB)
Żeberka w kapuście.pdf
(30 KB)
Wieprzowina z ziemniakami.pdf
(29 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bitnova
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Dania z baraniny
Dania z cielęciny
Dania z drobiu
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin