Lody w owocach.pdf
(
46 KB
)
Pobierz
58402751 UNPDF
Lody w owocach
Składniki
Opakowanie (25 dag) lodów waniliowych, śmietankowych lub
owocowych, 3 duże jabłka lub 6 połówek brzoskwiń z puszki, 20
dag cukru, łyżeczka soku z cytryny, kawałek (wyszorowanej)
skórki z pomarańczy, kilka łyżek bitej śmietany, cukier puder,
owoce do dekoracji
Sposób przyrządzania
Jabłka przekroić na pół, usunąć gniazdka nasienne, łyżeczką wybrać trochę miąższu, tak
by powstały miseczki, skropić je sokiem z cytryny. Brzoskwinie osączyć. Ze szklanki
wody, cukru i skórki z pomarańczy ugotować syrop. Jabłka krótko obgotować w syropie
(tak by lekko zmiękły, ale się nie rozpadły), osączyć i wystudzić. Połówki owoców
napełnić kulkami lodów i włożyć do szklanych miseczek. Udekorować bitą śmietaną i
cząstkami różnych owoców.
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Banany z miodem.pdf
(822 KB)
Zapach lasu.pdf
(64 KB)
Wyśmienity podwieczorek.pdf
(29 KB)
Suflet morelowy.pdf
(49 KB)
Suflet bananowy.pdf
(73 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bitnova
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Dania z baraniny
Dania z cielęciny
Dania z drobiu
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin