Sałatka Tropikana.pdf

(39 KB) Pobierz
36431042 UNPDF
Sałatka "Tropicana"
Składniki
Ananas (ok. 60 dag), 2 banany, czerwony grejpfrut, 4 rambutany,
łyżka cukru, 2 łyżki rodzynków, kieliszek likieru pomarańczowego
Sposób przyrządzania
Ananas przekroić wzdłuż na pół, pozostawiając pióropusz. Wyciąć twardy rdzeń i po
kawałku miąższu. Grejpfrut i rambutany umyć, obrać ze skórki i pokroić na kawałki.
Banany obrać i pokroić w plasterki. Dodać sparzone i osączone rodzynki. Wszystkie
owoce wymieszać w misce, skropić likierem. Włożyć do wydrążonych połówek ananasa,
posypać posiekanymi orzechami.
 
36431042.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin