Sałatka wielu smaków z krewetkami.pdf

(32 KB) Pobierz
36431384 UNPDF
Sałatka wielu smaków z krewetkami
Składniki Przepis
1/3 puszki kukurydzy
1/2 puszki kiełków sojowych
1 twardy pomidor - cierpliwi
moga usunac pestki
ok. 8 zielonych oliwek
1 średni kiszony ogórek
2 male konserwowe ogórki
1 mala żółta papryka
1 woreczek ryżu paraboiled
1 puszka tuńczyka w sosie
wlasnym w kawalkach
10-15 dag mrożonych krewetek
koktajlowych
sól, pieprz
2 łyżki majonezu
Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
Tunczyka odsączamy z wody, krewetki gotujemy na
parze (przez okolo 10-15 minut).
Kroimy pomidora, ogórki i paprykę w kostkę, a oliwki
wzdłuż na pół.
Mieszamy wszystko z majonezem, doprawiamy
odrobina soli i pieprzem.
Sałatkę można posypać odrobiną natki pietruszki.
36431384.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin