Sałatka z fasolki szparagowej l.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
94518112 UNPDF
Sałatka z fasolki szparagowej
Składniki
50 dag fasolki szparagowej (może być mrożona lub konserwowa), 2 jaja ugotowane na
twardo, 2 łyżki startego selera, 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich, pół szklanki
jogurtu, sok z połowy cytryny, łyżka posiekanego świeżego lub łyżeczka suszonego
cząbru, cukier, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Fasolkę ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru (konserwową wyjąć z
puszki), po czym osączyć i pokroić na kawałki. Seler skropić sokiem z cytryny i razem z
orzechami dodać do przestudzonej fasolki, wymieszać. Doprawić do smaku solą,
pieprzem i cząbrem, przykryć, wstawić na godzinę do lodówki. Przed podaniem polać
jogurtem, posypać drobno posiekanymi jajami. Podawać na przystawkę lub na kolację.
100 g - 70 kcal.
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Z selera i banana l.pdf
(53 KB)
Z pierwszych owoców w galarecie.pdf
(52 KB)
Z paluszkami krabowymi.pdf
(49 KB)
Z ogórków i jaj.pdf
(43 KB)
Z mrożonych warzyw i kurczaka.pdf
(53 KB)
Inne foldery tego chomika:
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin