Sałatka z zielonego groszku i pieczarek.pdf

(52 KB) Pobierz
94518686 UNPDF
Sałatka z zielonego groszku i pieczarek
Składniki
Mała puszka zielonego groszku, 20 dag pieczarek, 2 jabłka,
cytryna, 10 dag orzechów włoskich, 3 łyżki majonezu, natka
pietruszki, cukier, sól
Sposób przyrządzania
Dokładnie umyte i obrane pieczarki pokroić w cienkie plasterki,
posolić, skropić sokiem z cytryny. Po 2-3 godzinach grzyby
osączyć i połączyć z odcedzonym na sitku groszkiem. Jabłka zetrzeć na tarce o dużych
oczkach, od razu skropić sokiem z cytryny, dołożyć do groszku i pieczarek. Doprawić do
smaku majonezem, sokiem z cytryny, solą i cukrem, delikatnie wymieszać. Posypać
sałatkę siekanymi orzechami i natką.
 
94518686.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin