Sałatka z żółtych serów.pdf

(57 KB) Pobierz
94518687 UNPDF
Sałatka z żółtych serów
Składniki
Po 10 dag trzech różnych żółtych serów (np. ementalera,
cheddara i rokpolu), 2 jaja ugotowane na twardo, 2 łyżki
posiekanego zielonego majeranku lub łyżka otartego, cebula, 3
łyżki majonezu, ćwierć łyżeczki pieprzu cayenne lub ostrej
mielonej papryki, sól
Sposób przyrządzania
Ser zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, jaja i cebulę
drobno pokroić, połączyć z serem i majerankiem, polać majonezem, doprawić solą i
pieprzem cayenne, wymieszać, lekko schłodzić. Przed podaniem udekorować
paseczkami czerwonej papryki i gałązkami zielonej pietruszki. 100 g - 280 kcal.
 
94518687.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin