Selerowe miseczki ll.pdf

(49 KB) Pobierz
94518701 UNPDF
Selerowe miseczki
Składniki
2 spore selery korzeniowe, 15 dag pieczeni cielęcej lub wołowej,
winne jabłko, ogórek kiszony, pół strąka słodkiej papryki
czerwonej, 10-12 oliwek, łyżka drobno posiekanej natki
pietruszki, 4 łyżki majonezu, sok z cytryny, liście sałaty, pieprz,
sól
Sposób przyrządzania
Umyte selery gotować ok. 25 min, obrać ze skórki, przekroić na
pół, skropić sokiem z cytryny. Ściąć kawałek ze spodu każdej połówki, środek wydrążyć
ostrą łyżką, pozostawiając brzeg grubości 0,5-1 cm. Miąższ jednego selera, mięso,
ogórek, paprykę i jabłko pokroić w drobną kostkę, oliwki na połówki (4 całe zostawić do
deko-racji), wymieszać z natką pietruszki i majonezem, do-prawić. Wypełnione z górką
połówki selerów posypać zieleniną i ułożyć na listkach sałaty. Podawać schłodzone,
przybrane kostką papryki i oliwką. (100 g - 95 kcal).
 
94518701.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin