Złota jesień.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
(Microsoft Word - Z\263ota jesie\361)
Złota jesie
ı
1 l czystej wódki 45-procentowej
4 go
Ņ
dziki
1/3 ły
Ň
eczki mielonego imbiru
1/5 gałki muszkatołowej (startej lub pokrojonej)
2 ziarna ziela angielskiego
Ļ
wie
Ň
a skórka z 1/8 pomara
ı
czy
szczypta czarnego pieprzu
1/3 laski wanilii lub 1 cukier waniliowy (1,6 dag)
1 ły
Ň
ka miodu (najlepiej lipowego lub wiolokwiatowego)
karmel z 4 - 5 ły
Ň
ek cukru
Je
Ļ
li miód jest zestalony, nale
Ň
y go rozpu
Ļ
ci
ę
, wstawiaj
Ģ
c słoik do garnka z ciepł
Ģ
, nie
przekraczaj
Ģ
c
Ģ
temperatury 40ºC, wod
Ģ
.
Cukier na karmel rozpu
Ļ
ci
ę
w rondelku, podgrzewaj
Ģ
c na małym ogniu, a nast
ħ
pnie
rozprowadzi
ę
niewielk
Ģ
ilo
Ļ
ci
Ģ
gor
Ģ
cej wody.
Wszystkie składniki zala
ę
wódk
Ģ
w słoju lub g
Ģ
siorku.
Zamkn
Ģę
i odstawi
ę
na 3 tygodnie.
Wyci
Ģ
g zla
ę
, zostawi
ę
do sklarowania.
Po 2 tygodniach ostro
Ň
nie,
Ň
eby nie poruszy
ę
osadu, zla
ę
(najlepiej rurk
Ģ
) gotow
Ģ
nalewk
ħ
do
butelek.
Plik z chomika:
dusek007
Inne pliki z tego folderu:
Złota jesień.pdf
(28 KB)
Śliwowica wytrawna.pdf
(28 KB)
Porterówka damska.pdf
(17 KB)
Porterówka.pdf
(20 KB)
Nalewka z kwiatów czarnego bzu.pdf
(22 KB)
Inne foldery tego chomika:
►Śpiew Ptaków-dusek007
A De Melo-dusek007
Apokryfy
ATLAS GRZYBOW
audioboki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin