GULASZ Z CIELECINY I SZPINAKU.doc

(866 KB) Pobierz
GULASZ Z CIELECINY I SZPINAKU

GULASZ Z CIELECINY I SZPINAKU

składniki

·         80 dag cielęciny

·         1 kg szpinaku

·         2 cebule średnie

·         15 dag śmietany gęstej i kwaśnej

·         2 łyżki oleju

·         2 łyżki maki

·         2 łyżki margaryny

·         2 łyżki soku z cytryny

·         2 łyżki startego żółtego sera niekoniecznie

·         sol

·         pieprz

 

Sposób przygotowania

1.     Cielęcinę pokroić na kawałki i ok 5 minut smażyć ja na oleju, posolić i popieprzyć,

2.     Oprószyć mąką i zasmażyć później podlać 3 szklanki wody i tak dusić ok 25 minut

3.     Szpinak przebrać, opłukać

4.     Na margarynie zeszklić cebule (pokrojona w kostkę) dodać do niej szpinak i dusić do miękkości i doprawić i zaciągnąć śmietaną i ewentualnie doprawić do smaku, dodać soku z cytryny

5.     Połączyć szpinak z mięsem i udekorować żółtym serem.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin