Risotto Iśki.doc

(62 KB) Pobierz
Risotto Iśki :)

Risotto Iśki :) 

Trudność: łatwy przepis


Składniki
 

2 szklanki ryżu

 

 

puszka groszku zielonego

 

 

puszka kukurydzy

 

 

15-20 dag pieczarek

 

 

cebula

 

 

por

 

 

sól, pieprz, curry lub gałka muszkatołowa (w zależności od upodobań)

 

 

olej

 

 

trochę tartego żółtego sera do posypania

 

 


Etapy przygotowania
 

1.

Ryż ugotować "na sypko".

 

 

 

 

2.

Pieczarki, pora, cebulę po oczyszczeniu i pokrojeniu podsmażyć na oleju.

 

 

 

 

3.

Do ryżu dodać odsączoną kukurydzę, groszek, podsmażone pieczarki, pora, cebulę. Wymieszać. Doprawic solą, pieprzem, gałką muszkatołową lub curry.

 

 

 

 

4.

Ryż z warzywami przełożyć do żaroodpornego, wysmarowanego olejem naczynia, posypać tartym serem i zapiekać tak długo, aż ser się rozpuści.

 

 

 

 

5.

Podaję je z pomidorami, przybrane natką pietruszki. Smacznego :)

 

 

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin