Witaminka .doc

(1 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: • 50 dag spaghetti • 1 pęczek porów • 1 pęczek szczypioru • 4 płaskie łyżki masła lub margaryny • 10 dag lekko obsuszonego sera gouda • 1 pojemnik śmietanki kremówki • biały pieprz, sól, mielona gałka muszkatołowa WYKONANIE: 1. Makaron wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować 10- 12 minut, tak by makaron był lekko miękki. 2. Oczyścić pory umyć i pokroić w krążki. Umyć szczypior. Tłuszcz rozgrzac na patelni, poddusić na nim pory i szczypior. Ser utrzeć na grubych oczkach tarki. 3. Makaron odlać, zahartować zimną wodą i dodać doporów i szczypioru. Dolać śmietanę. Wrzucić ser, zamieszać i pozostawić do roztopienia. Doprawić solą pieprzem i gałką. Podawać na gorąco.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin