Gulasz z indyka z pieczarkami .doc

(1 KB) Pobierz

Produkty:

 

400 g mięsa gulaszowego z indyka, 50- 300 g pieczarek, 2 cebule, bulion drobiowy – 1 l, sól pieprz, papryka mielona słodka, kilka kropli tabasco, tłuszcz do pieczenia

 

Wykonanie:

 

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, przełożyć do miski, przyprawić sola, pieprzem, papryką i tabasco. Odstawić do lodówki na około 1-2 godziny. Pieczarki umyć i pokoić na połówki, jeśli są duże to na ćwiartki. Cebule pokroić niezbyt drobno, rozgrzać tłuszcz w garnku i wrzucić posiekaną cebulę, zeszklić, następnie dorzucić mięso i obsmażyć na złoto. Dodać pieczarki, dokładnie wymieszać, gdy puszczą sok dolać bulion i dusić do miękkości. Do sosu dodać odrobinę śmietany  i zagęścić odrobiną mąki zieminiaczanej. Doprawić do smaku.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin