Krem jasny do ciasta MILKA.doc

(21 KB) Pobierz
Krem jasny do ciasta MILKA

Krem jasny do ciasta MILKA

 

Składniki na krem:

·         670 ml mleka;

·         70 g mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej;

·         2,5 łyżki cukru;

·         70 g białej czekolady;

·         170 g margaryny (dałam masło);

·         100 g cukru pudru;

 

Wykonanie:

Wymieszać w 100 ml mleka mąkę i cukier kryształ. Resztę mleka (570 ml) wlać do garnka, dodać połamaną białą czekoladę i zagotować. Zmniejszyć płomień i wlać miksturę mączną, ciągle mieszając. Podgrzewać do momentu, aż zgęstnieje (jak budyń), ostudzić.

Miękką margarynę (masło) utrzeć z cukrem pudrem, dodawać stopniowo przestudzony budyń.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin