Fasolka po bretońsku.doc

(20 KB) Pobierz
Fasolka po bretońsku

                                 Fasolka po bretońsku

 

¼ kg ---- fasoli                         2 --------- cebule

3 -------- goździki                     1 -------- ząbek czosnku

20 dag -- boczku                    20 dag ---- kiełbasy

2 łyżki ---koncentratu pomidorowego

                             natka, liść laurowy, majeranek, sól, pieprz

 

Fasolę zalać wodą, zagotować i odcedzić. Zalać wrzątkiem, włożyć cebulę z wbitymi goździkami,

posiekany czosnek, liść laurowy, kilka gałązek natki.

Gotować do miękkości, pod koniec posolić.

Drugą cebulę posiekać.

Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, gdy wytopi się tłuszcz, zrumienić cebulę.

Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, podsmażyć.

Z fasoli wyjąć cebulę, natkę i liść laurowy, wymieszać z koncentratem, podsmażonym boczkiem i kiełbasą.

Doprawić solą, pieprzem i majerankiem.

                                                                               Podgrzać

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin