Bogracz z sieci.doc

(21 KB) Pobierz
Bogracz

Bogracz

 

2 kg ------------ mięsa

½  kg --------- cebuli

¼ kostka ------- smalcu

½  kg---------  ziemniaków

1 --------------- przecier pomidorowy

2 duże ząbki -------- czosnku

0,5 łyżeczki ------ kminku

sól, pieprz, słodka i ostra papryka

 

Mięso pokroić w niedużą kostkę.

Cebulę usmażyć na kostce smalcu na szklisto, po chwili dodać mięso i razem dusić 1 godzinę (uważając by się nie przypaliło).

Mięso posolić, przelać do większego garnka i zalać wodą ,dodać kminek i gotować aż mięso będzie miękkie.

Ziemniaki pokroić w małą kostkę ,ugotować, wlać do zupy wraz z wodą.

Na koniec zrobić lany makaron z:

                  jajka

                  wody

                  mąki

                  szczypty soli

 

Składniki zagnieść makaron potrzeć na tarce i sypać powoli do gotującej się zupy.

Następnie dodać przecier posiekany czosnek i doprawić solą, pieprzem i paprykami

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin